RECEPT VOOR CITROEN KWARKTAART

RECEPT VOOR CITROEN KWARKTAART

Koffie met een gebakje erbij? Hier een recept voor citroen kwarktaart voor bij de koffie.

Ingrediënten:

  • 100 g boter of margarine
  • 200 g café noir (Verkade)
  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 2 dl slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 g citroenkwark (Almhof)
  • 3 eetlepels citroensap
  • vruchten (perziken, aardbeien, kiwi)
  • ¼ liter geklopte en gezoete slagroom
  • ½ eetlepel olie om in te vetten

DE BEREIDING

Smelt boter smelten in een kleine pan en laten afkoelen tot lauwwarm. Alle vormen en bakplaten die je gebruikt moet je even invetten. De koekjes met behulp van een deegrol (of in de keukenmachine) fijnmaken en ze door de boter mengen. Het koekjesmengsel over de bodem van de vorm verdelen. Druk het mengesel goed aan met een lepel.

Zet de vorm in de koelkast zetten en laat deze ongeveer 30 minuten hard worden. Intussen in een kom met ruim water de gelatine ongeveer minuten laten weken.

In een andere kom de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf kloppen. De kwark en de slagroom door elkaar roeren. In een pannetje het citroensap met 2 eetlepels water aan de kook brengen en van het vuur halen. De gelatine al roerend in het hete citroensap laten oplossen en iets laten afkoelen. De gelatineoplossing door het kwarkmengsel roeren en de massa op de bodem in de springvorm gieten. De taart in de koelkast in ± 2 uur stijf laten worden. De taart versieren met het fruit en toeven slagroom erop spuiten.