RECEPT BROWNIES

RECEPT BROWNIES

Koffie met een lekker gebakje erbij? Hier een recept voor Brownies bij je kop koffie.

Ingrediënten voor 15 kleine stukjes:

  • 350 g pure chocolade, in stukjes gebroken
  • 250 g ongezouten boter
  • 50 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 middelgrote eieren, geklopt
  • 250 g bruine basterdsuiker
  • 175 g pecannoten, grof gehakt

DE BEREIDING

Verwarm de oven voor op 170°C ( een heteluchtoven op 160°C). Smeer het bakblik in met boter en leg ingevet vetvrij papier op de bodem. Smelt de chocolade en de boter au-bain-marie. Haal het mengsel van de warmtebron als alles gesmolten en goed vermengd is en laat het iets afkoelen. Zeef de bloem en het bakpoeder op een bord.

Klop de eieren tot een romige en dikke substantie en klop met de elektrische mixer er dan voorzichtig de suiker door. Blijf kloppen tot het meringuemengsel heel dik en mousseachtig is geworden. Voeg dan geleidelijk het chocolademengsel toe, afgewisseld met de bloem. Roer als laatste de noten erdoor.

Doe de massa in het bakblik en bak de brownies 40 à 45 minuten tot de bovenkant gebarsten is en het midden stevig aanvoelt. Laat de brownies afkoelen in het blik. Snijd de brownies in het blik voordat je het blik omdraait op een planken draai ze met de goede zijde naar boven.