KOFFIE DESSERT TERAMISU

KOFFIE DESSERT TERAMISU

Ingrediënten voor 4 personen:

– 1 deciliter koffie
– 50 gram suiker
– 2 eetlepels Amaretto
– 75 gram lange vingers
– 2 eierdooiers
– 50 gram poedersuiker
– 250 gram mascarpone
– 1/8 liter slagroom
– chocoladevlokken

Bereiding recept Teramisu:

Roer 2 eetlepels Amaretto door 1 deciliter koffie. Voeg 50 gram suiker toe en roer dit geheel goed door. Dip lange vingers aan de gesuikerde kant even onder in de koffie Klop het eigeel van de 2 eierdooiers samen met 50 gram poedersuiker tot een licht beslag.

en roer daarna de 250 gram mascarpone en 50 gram poedersuiker door elkaar tot een stevige massa.

Lepel dan de mascarpone voorzichtig door het eigeel. Neem een grote schotel en leg een laagje lange vingers op de bodem en giet daar een laagje beslag overheen. Nu weer een laagje lange vingers en een laagje beslag netzolang tot het beslag en de lange vingers opzijn. Werk alles af met een laag slagroom en chocoladevlokken. Eet smakelijk!