KOFFIE DESSERT KRUIMELCAKE

KOFFIE DESSERT KRUIMELCAKE

Ingrediënten ( Voor 8 personen )

Cake:

- 2 geklopte eieren
– 125 gram zelfrijzende bloem
– 125 gram boter
– 125 gram lichtbruine zachte suiker
– 1 theelepel gemalen kaneel
– 2 eetlepels melk
– 3 theelepels zeer sterke koffie
Kruimeldeeg:
– 2 theelepels koffie
– 60 gram bloem
– 30 gram boter
– 30 gram fijn gehakte hazelnoten
– 60 gram lichtbruine zachte suiker
Bereiding:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden en bestrijk je vormpjes die je gebruikt met boter. Zeef de 60 gram bloem in een kom en meng 125 gram boter, 125 gram suiker, de koffie en de fijngehakte hazelnoten doorheen.

Meng voor het cakebeslag de boter en de suiker doorelkaarheen en roer de eieren er doorheen. Zeef het kaneel en de bloem en meng ze door het beslag. Meng vervolgens de melk en de koffie door elkaarheen, en meng deze daarna door het beslag. Doe het beslag in het vormpje en giet daarna het kruimeldeeg er op.

Bak het geheel 30 minuten af op 180 graden. Stooi als het klaar is er wat poedersuiker overheen.